Takaramono Design

Több hónapnyi ötletelgetésnek, különféle koncepcióknak és terveknek köszönhetően megszületett családi vállalkozásunk 2024-ben, amely Japán tematikájú ajándéktárgyak gyártásának széles skálájára profilálódott.
Miért épp Japán?
A japán kultúra igazán lenyűgöző számunkra, hiszen a klasszikus és a modern szinte kéz a kézben jár, a múlt hagyományai és az innovációk szinte észrevétlenül fonódnak egymásba.
Szeretnénk a Távol-Keletet közel hozni termékeink által, ugyanis minden ajándéktárgy, amelyet készítünk, a Japán kultúra egy darabkáját tükrözi.
Ajándéktárgyaink megálmodásakor előtérbe helyeztük az egyediséget, a saját tervezést és készítést, mindezek mellett természetesen a központi szerepet Japán ősi kultúrája és motívumai foglalják el, melyeket modern grafikai elemekkel, a lézertechnológia és a mesterséges intelligencia világával ötvözünk.
Cégünk neve már régen megszületett saját japán nyelvtudásom révén. A takaramono kincset jelent, akárcsak a mi vállalkozásunk, amely a mi kincsünk, a termékeink a saját kincseink.
Logónk tervezésekor törekedtünk arra, hogy a japán szöveg mellet az egyik legnépszerűbb japán virág, a sakura (cseresznyevirág) is méltó helyet kapjon, mindamellett, hogy a sakura a tavaszt is szimbolizálja, ami minden évben valami újat és egyedülállót alkot. Esetünkben a kinyílt virágok a meglévő termékeinket szimbolizálják, a bimbók pedig a már papírra/grafikai programokba vetett, de még meg nem valósított terveinket jelképezik.
Alapanyagainkról: Alapanyagaink többnyire a fenntarthatóság jegyében lettek kiválasztva, rétegelt falemez, parafa, valamint kevés mennyiségben műanyag. A későbbi terveink között szerepelnek a fémek, a bőr és különböző textilek is.
Kreatív ötleteink grafikai és vektoriális programokban készülnek, esetenként mesterséges intelligencia használatával, majd gépeink segítségével életre hívjuk őket:
Termékeink:
Hűtőmágnesek
Állóképek
Faliképek
Faliórák
Könyvjelzők
Pohár alátétek
Védőamulettek/szerencsehozó talizmánok – saját készítésű mizuhiki csomóval
Egyéb termékek egyedi megrendelés alapján is szívesen készítünk ajándékokat.

Webshopunk: https://takaramono-design.webnode.hu
Facebook: Takaramono Design