MI IS AZ A FANTASY EXPO?

Ez a rendezvény a Cosplay.hu és a Tuan kiadó közös projektjének indult, melynek célja, hogy létrehozzunk egy olyan eseményt, ahol a fantasy, scifi, anime, manga, képregény, cosplay, videojáték és társas kedvelők egy napra összegyűlhetnek találkozni és szórakozni. Más rendezvényekkel szemben mi a “rajongók által rajongóknak” elvet valljuk, vagyis nem fesztivál és nem promóció a célunk, hanem egy szórakoztató “klasszikus con” érzést nyújtani a látogatóinknak. A Fantasy Expo több rendezvény gyűjtőneve, mint a korábbi Cosplay Farsang, Cosplay Party, és az AnimePiac, de ezeket idővel bővíteni szeretnénk.

KIK SZERVEZIK A RENDEZVÉNYT?

A Fantasy Expo-t a most már veteránnak számító Cosplay.hu csapata szervezi, akik 2007-től kezdve olyan rendezvények szervezését bonyolították le vagy segítették valamilyen formában, mint az Animecon, Sakuracon, Holdfénycon, Mondocon, Animekarácsony, Oszake, MilloWeen és jelenleg a PlayIT cosplayes részlege. A szervezésben természetesen más ismert csapatok is segédkeznek, mint a Migotó egyesület, a Magyar Anime Társaság vagy az Alkimista Laboratórium.

MILYEN PROGRAMOKAT TALÁLHATNAK A LÁTOGATÓK?

Igyekszünk minden egyes Fantasy Expóra minél változatosabb programokat találni, hogy mindig legyen valami újdonság, ami az előzőkön nem volt. Természetesen vannak állandó programok, mint a népszerű cosplayverseny, AMV bemutatók, vásár, társasjátékok és a gamer terem. Workshop részlegünkön mindig lehet valamit barkácsolni vagy festeni, ami kortól függetlenül jó szórakozás lehet mindenkinek, a színpadon pedig kisebb koncertek, érdekes előadások, beszélgetések, bemutatók és játékok mennek reggeltől estig. A pontos programlistáért érdemes követni a Facebookos eseményünket.

HOGYAN LEHET TÁMOGATNI A FANTASY EXPO-T?

Alapvetően az a célunk, hogy minél inkább függetlenedjünk, vagyis nem szeretnénk, ha valami “külsős cég” a saját szájíze szerint alakítaná a rendezvényünket (sajnos rossz tapasztalataink vannak ilyen téren) ezért inkább kisebb szponzorációkat várunk a díjazásokba, média támogatást (blogok vagy facebook csoportokban megosztások) vagy ha valaki közvetlenül szeretné a munkásságunkat támogatni akkor a KO-FI-n lehet nekünk adományokat adni, amiért nagyon hálásak vagyunk. Ha valaki úgy érzi, hogy szeretné magát kipróbálni mint önkéntes segítő a rendezvényen, akkor bátran dobjon nekünk egy emailt ennek kapcsán! Mindig jól jön pár extra szorgos kéz. 🙂