A februári Fantasy Expón most ismét egy új kategóriát hirdetünk! Ezúttal a fiataloké lesz a színpad, farsang alkalmából Junior Cosplayversenyt indítunk, ahová a 6-14 közötti gyerekeket várjuk, akik szívesen megmutatnák magukat és természetesen a jelmezüket a közönségnek. Persze ez egy könnyedebb kis verseny lesz, a zsűri sem lesz olyan szigorú, a félénkebb versenyzőkkel pedig akár a szülők is felmehetnek a színpadra.
A nyertesek szokásosan értékes ajándékcsomagokat kapnak!

Jelentkezési határidő: 2024. február 11.

JELENTKEZÉS ITT

 • A jelentkezés csak akkor érvényes, ha a versenyzők a határidőig érvényesen leadják!
 • A verseny korhatáros, 6-14 éves korig lehet Junior kategóriába jelentkezni!
 • A szervezők a jelentkezéseket ellenőrzik. Amennyiben a feltöltött kép vagy zene nem megfelelő, a szervezők email-ben fognak értesítést küldeni. Ezért kérünk benneteket, hogy a jelentkezés leadását ne az utolsó pillanatra hagyjátok!
 • Ha szülővel együtt lépnek fel a színpadra, jelentkezéskor a megjegyzésbe kell beleírni, hogy kikkel szeretnél együtt színpadra lépni.
 • Vásárolt jelmezzel is lehet nevezni! Viszont a saját készítésűért, plusz pont jár!
 • Csak a gyermek jelmezét értékeljük, ha esetleg a szülő is össze öltözne az adott témában, nem jár érte plusz pont.
 • Az értékelés a fellépés alatt történik.
 • Fontos! A csatolandó fájlok neve legyen úgy átalakítva, hogy csupa kis betű legyen, az ékezetes betűk legyenek átalakítva ékezet nélkülire, a szóközök helyett aláhúzás legyen, a különleges karakterek ne legyenek benne, kivéve a kötőjelet. Fontos! A fájlnevek csak kis betűket, számokat, kötőjelet és aláhúzást tartalmazhatnak, kivéve a kiterjesztés előtti pont. Például: Mészáros Márta.jpg -> meszaros_marta.jpg
 • A versenyre korlátozott idő áll rendelkezésre, ezért túljelentkezés esetén várólistát alakítunk ki, melyről értesítünk benneteket.

1. Adatok felvitele
Az alapadatoknál meg kell adnotok a valós polgári neveteket és egy olyan email címet, ahol el tudunk titeket érni! A regisztrációnál meg kell adnotok a karakterek nevét, akit cosplayeztek, illetve az anime, manga, játék, film, regény, képregény pontos címét.
Aki az Original (vagyis saját készítésű / nem hivatalos) kategóriában szeretne indulni, az adja meg a karakter megnevezését (pl. „Félkarú rabló”)!
Tapasztalataink alapján a Citromail, Freemail, Yahoo és Hotmailes emailcímek nem megbízhatóak, ha ilyen címet adsz meg, akkor nem tudjuk garantálni, hogy megkapod a szükséges visszaigazolásokat, illetve leveleket és sajnos a reklamációkat sem tudjuk ebben az esetben elfogadni!

2. Kép a karakterről
A kép útmutatóul szolgál mind a zsűri, mind a közönség számára, ezért fontos, hogy a lehető legjobban ábrázolja a karaktert, részletekkel együtt. Jó minőségű, nagyméretű színes képet töltsetek fel a karakterről.
Ha lehet, teljes alakos képet töltsetek fel a karakterről, mivel az olyan képet, amin nem látszik megfelelően a karakter, szintén nem áll módunkban elfogadni. A kép lehet szerkesztett, több képből összerakott, de átszínezni tilos!
Ha saját magad által kitalált karakterrel indulsz, akkor a legcélszerűbb a karakterről egy ruhatervet feltölteni, de felrakhatsz valamilyen tájképet, vagy “hátteret”, ami illik a karakterhez.
Az ajánlott, ideális fájl méret 1920*1080 pixel és maximum 1 megabyte, jpg vagy png formátumban.

3. Zene
A színpadra vonuláskor bejátszott zenét mindenki maga tölti fel a regisztrációja során. Témájában lehetőleg legyen olyan, ami az adott karakter(ek)hez illik (pl. a főcímzenéből egy részlet, vagy háttérzene, de lehet teljesen szabadon választott is). A jelentkezés során a zenéket lehetőség szerint ellenőrizzük, de a szervezők nem vállalnak felelősséget a hibásan vágott vagy rossz minőségben feltöltött zenékért. Ha a zenék hossza meghaladja az előírt időkeretet, abban az esetben a jelentkezést visszautasítjuk.
Maximális hossza a zenének: 1 perc.

4. Fénykérés
A fellépéshez lehetséges fénykérést leadni, melyet a jelentkezéssel együtt előre kell leadni. Helyben fénykérést nem tudunk sem felvenni, sem teljesíteni, így csak az előre leadott fénykérést teljesítjük (ez alól csak a helyben jelentkezők kivételek). A jelentkezés során minden fénykérést megvizsgálunk és visszajelzünk, hogy teljesíthető-e. Amennyiben nem tudjuk teljesíteni lehetőség van a módosítására email-ben.
A fénykérést csak abban az esetben tudjuk teljesíteni, ha pontosan, idők megjelölésével adjátok le nekünk! Ha nem így történik a leadás, a fénykérés automatikusan visszautasításra kerül!

 • Példa helyes fénykérésre: – az első 10 másodpercben legyen sötét – a 10. és 20. másodperc között legyen kék szín
 • Példa helytelen fénykérésre: – ahol felpörög a zene ott villogjanak a lámpák – a lassú résznél legyen zöld a világítás

A VERSENY MENETE
A versenyzők dolga az, hogy a választott szereplő ruháját, kinézetét minél tökéletesebben és élethűben tudják visszaadni.

 • Mivel nincs előzsűrizés, a Verseny előtt fél órával legyenek a színpadteremben, hogy a segítők a jelentkezési sorrendben fel tudjanak benneteket sorakoztatni.
 • A versenyzőknek szabadon választott zenére felvonulva a színpadon mutathatják meg a ruháikat a közönségnek és a fotósoknak.
 • Színpadon nem kell beszélni (nem kap mikrofont a versenyző).
 • A zsűri az alábbi módon értékeli a kosztümöket:
 • Az összhatás egyezik-e a benyújtott referenciaképekkel (ruha, frizura, cipő, stb.).
 • A versenyző milyen mértékben tudja megjelenésében visszaadni a karaktert.
 • A versenyző tartotta-e magát az eredeti képhez, vagy csak irányvonalnak használta.

DÍJAZÁS
A zsűri által megszavazott első három helyezett ajándékcsomagokat és oklevelet kapnak.
A kiosztott díjak a helyszínen esetleg eltérhetnek a meghirdetetttől, amennyiben túl kevés induló van az adott kategóriában.

FONTOS INFORMÁCIÓK A VERSENYRŐL

 • A verseny divatbemutató jellegű, vagyis zenére felvonulsz és pózolsz a fotósoknak és a közönségnek 30-60 másodpercig. Ezt célszerű otthon mindenkinek elgyakorolni. Akinek nehézsége van vele, az keressen Youtube-on rá példát.
 • A színpadra lépésed előtt a konferálók fognak pár szót mondani a karakteredről. A feltöltött dokumentumok különbözősége miatt csak részben használjuk fel őket, hogy egységesen jelenthessük be a versenyzőket. A ruhakészítés módjáról a konferálók nem fognak beszélni.
 • Úgy időzíts, hogy a zenéd végére maximum egy rövid meghajlás legyen, mert azonnal konferálják fel a következő versenyzőt.
 • Ha bármiben is bizonytalan vagy akkor kérdezz meg egy ottani szervezőt.
 • Minden versenyzőről készül majd kép a zsűrizés után. Ezeket a fotókat a rendezvény és a cosplay.hu fotósai készítik majd és később megtekinthetőek a cosplay.hu-n. Épp ezért, ne rohanj el a színpadra levonulás után, ott fognak várni a segítők, akik elkísérnek hivatalos fotósainkhoz. Közvetlenül a verseny után pedig nagy közös fotózás is lesz a színpadon, erről se maradjatok le!
 • Estefele lesz az eredményhirdetés (kb. 18.00). A nyerteseknek a díjaikat a színpadon kell átvenniük. Ha valaki nyer, de nem tud jelen lenni a díjátadón, annak a díját NEM tudjuk postán elküldeni, csak egy előre egyeztetett időpontban és helyen veheti majd át a rendezvény után.
 • Ha valami kelléket kell felvinned az előadásodhoz, akkor azt előre jelezd a dokumentumban és a helyszínen is mondd, hogy mi kell és hova. A segítők a színpad mellett segítenek felvinni/lehozni a kellékeket.
 • Ha szemetelsz a színpadon, akkor mielőtt elhagyod a színpadot, szedd össze a nagyját. A segítők esetlegesen segítenek a takarításban.
 • Ne dobálj a közönségnek olyan tárgyakat, amik sérülést okozhatnak! (Finom a Mars csoki, de nem kellemes, ha az ember fejéhez vágják)